Albert Mir Alberto

Albert Mir Alberto

Diseñador gráfico, ilustrador

Cornellà de Llobregat, España

Albert Mir Alberto

Albert Mir, nascut a Ferreries, Menorca l’any 1985. De petit dibuixava i un professor de secundària va recomanar-li estudiar disseny gràfic. Tot i així va “decidir” equivocar-se i provar de fer un batxillerat tecnològic. Aquesta equivocació la va poder corregir a temps, va ser quan va entrar a l’Escola d’Arts i Oficis de Maó (Menorca) on va cursar el batxillerat artístic. Aquest fet va provocar que fes les maletes cap a la ciutat de Barcelona on va començar els estudis de gràfica publicitària a l’EASD Serra i Abella de l’Hospitalet de Llobregat, cosa que el va fer el que és ara: dissenyador gràfic.

No és però només dissenyador gràfic, tot i la seva formació. El haver cursat assignatures de fotografia, audiovisuals, il·lustració o disseny web va donar-li peu a conéixer una mica més a fons aquests aspectes de forma autodidacta, així com també el graffiti, abans esmentat, i poder així abarcar un ventall més ampli de projectes en els quals poder participar.

Viu Barcelona, però no ha perdut mai el lligam amb Menorca, allà ha participat en exposicions col·lectives, com els Fosquets d’Art’s, l’Estesa d’Art’s i la mostra col·lectiva 4X1, a Ferreries. També a Menorca ha participat en diferents concursos, dels quals n’ha quedat finalista en diverses ocasions (cartells de Carnaval 2009, i Sant Joan 2005, tots dos a Ciutadella de Menorca) i guanyador en dues ocasions del concurs de diubuix de Sant Bartomeu a Ferreries (2010 i 2013). Apart d’aquests reconeixements a Menorca, l’any 2012 va arribar el punt més important de la seva carrera en guanyar el concurs per dissenyar la mascota del mundial de natació que es celebrará a Barcelona l’estiu del 2013 (BCN2013), en Xop.

Actualment resideix i treballa a Barcelona com a freelance, en projectes tant de disseny gràfic com de vídeo, il·lustració o disseny web.

CURRÍCULUM
EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

des de 2011
Dissenyador gràfic freelance en projectes de creació i aplicació de marca, disseny editorial i web. Il·lustració i decoració d’espais (graffiti/street art). Direcció i realització d’audiovisuals, disseny d’escenografies, etc.
2010 i 2011
Responsable de taller d’il·lustració en un mur i graffiti al Casal de Joves de Ferreries, Menorca.
2009 i 2010
Responsable de taller d’audiovisuals al Casal de Joves des Migjorn Gran, Menorca.
2009
Dissenyador Gràfic a l’empresa Nauko de Ferreries, Menorca.
2007 – 2009
Dissenyador Gràfic de l’estudi ADN Comunicació de Barcelona.
2007 – 2008
Becari de l’EASD Serra i Abella a l’apartat de promoció externa.
2006 – 2007
Dissenyador al departament de disseny gràfic de l’empresa IMPACTE durant els mesos de Juny a Setembre dels respectius anys.

FORMACIÓ ACADÈMICA

CFGS en Gràfica Publicitària a l’EASD Serra i Abella de l’Hospitalet de Llobregat;
obtenint la titulació de Tècnic Superior en Gràfica Publicitària
Batxillerat d’Arts a l’Escola d’Art de Menorca, Maó.

RECONEIXEMENTS

Guanyador del Concurs per a crear la mascota del Mundial de Natació de Barcelona 2013. BCN2013 [www.bcn2013.com]

IDIOMES

Català com a llengua materna.
Castellà, nivell molt alt.
Anglès, nivell mitjà.

CONEIXEMENTS INFORMÀTICS

Domini de l’entorn Mac i PC.
Adobe CS: Photoshop. Illustrator. Indesign. Dreamweaver. Flash. Premiere. After Effects.
WordPress. HTML.
Macromedia Freehand. Quark Express.
Cubase. Arkaos GrandVJ. Live Interior 3D.
Office.

Ficha profesional